twitterda siufacebookda siuformspringde siulookbookda siubasında siumail

19.5.10

Geri Sayımda Son 16

20090515222020

imdaaaat :)

Kızlarrr, yardıma ihtiyacım var..

Saç-Makyaj konusunu hala çözemedim..
Bu konu ile ilgili okuyucularımdan Ceren'le düşünüp duruyoruz :)

Ama garip geliyor açıkcası!
Benim bilmediğim bir şeyler var herhalde..
Normal topuz 50-60 lira gelin topuzu olunca 500 lira
Makyaj 50 lira gelin makyajı olunca 500 lira
Kuş mu konduracaklar :))

Nişantaşında çook bilinen bir kuaförde bir arkadaşımın nişanı için saçlarımı yaptırmıştım bir gün bana demişlerdiki gelin başının tek farkı bu topuza duvak takıyoruz..
ondan şimdi alallalalala diyorum bana fiyatları 10'la çarpıp söylediklerinde..
Kızdığım şey bunun suistimal edilmesi.. Tamamen gelin sürecinin ticari olarak görülmesi!

Bir başka konuda var..! İstanbul'da gelin hamamı yapılacak yerler??
Güzel, temiz bu konuda başarılı bir yer arıyorum..
Bilen yardımcı olabilecek olan?? :)


84 yorum:

nijel dedi ki...

hadı bakalım ılk yorum benden gelın hamamı olarakda nısantasındakı outlet park bravo grupta ottoman hammam serısını gordum orada 10 mılyon onlardan alıpher gelen hamam arkdasına dagıtıcagız siu cum sahsen ben gs hamamında yaptıracagım 75mılyon masaj+giris ama 20ksıı olunca %15 ındıırm yapıyorlar ama yok bız bırbırımıızı keselerız yok oyle dugun oncesı morarmaya dıyorsanız sadee gırıs 50 tl ıstersenız ıcerıye doldurdugunuz cd den muzık yayını ıstersenızde enstruman bası 75 tl verıyorsunuz sahsen bız muzk yayını yaptıracagız ve kızlarla dansoz kıyafetı aldık dugunumde hem gelın hem dansoz olucam e malum bu ıslerıde kıvırabılıyorum ıcerıye buzlu meyve sokmalarına ve kokusuz yıyeceklere ızın verıyorlarmıs

tubiss dedi ki...

makyaj için belki kuaförlerdekini istemezsen mac yada inglot gibi mağazalardaki profesyonel makyöz tutabiliyormuşsun öyle duymuştum kuaförüne yada evine geliyomuş galiba eğer makyaj için o kadar para dökülüyosa ve aynı hesaba geliyosa düşünebilirsin canım :)

İğne İle İplik dedi ki...

çemberlitaş hamamının methini duydum ama gitmedim yalan olmasın, makyaj için yukarıdaki mac yada inglot fikri bence çok makul. Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene 80tl civarıydı o mağzaların profesyonel makyözleri. Gelin başı içinse duvağını kendin takacak gibiysen, gelin olduğunu söylemeden git:D Kız kardeşimin düğünü dersin aynı şıklıkta olur:))Yoksa yaptıkları çok büyük bir ayıp:)

ALIŞVERİŞ CİNİ dedi ki...

Canım yardımcı olabilecek kadar tecrübeli değilim bu konuda ama dediğin gibi bu işin ticarete dönüşmesi çok sinir bozucu! Umarım istediğin gibi bir saç ve makyajla bu problemi de halledersin :)

Sıla Yılmaz dedi ki...

tubiss, bak o da iyi fikirmiş ama o sorunu büyük ihtimalle wedding planner'ım Ceren çözecek :))

Ceren, Wedding Planner'ım :)ne alıp dağıtıcaksn anlamadım??
sende cd için müziklerde vardır kesin liste yani :))

İğne ile İplik, oda geldi aklıma bi araştırmak lazım :)
yani aslında şehir dışından kuaför bir misafirimizde var..annemin kuaförü annemde içine sinmeyecekse git normal topuz yaptır duvağını ona taktır dedi :)

Sıla Yılmaz dedi ki...

Alışveriş Cini, evet cnm malesef öyle.. ticarete dönmüş durumda herşey..! ne yazıkki..

fioritamodatasarım dedi ki...

canım hamam olarak mutlaka çemberlitaş a gitmelisin hem temiz , hem ortam güzel ne ararsan da var saunadan masaja :)

nijel dedi ki...

bak mutlu oldum planner cı oldum sevkulu nişanlım:D benım bır ıktısatcı olmucagımı coktan anlamıstı sac olayını güzel bır sekılde sonlandrıcaz bız turk aılelerını bır ılk cocukta bırde dugunlerde somurebıldıklerı akdar somuruyorlar yazık bıze ya oysakı bız unutulmucak sekılde herzaman parmakla gosterılen bır dugunle evlenmek o gunun prens ve prensesı olmak isteyenleriz....buarada arkdaslar bırsey soyleyım ben sureklı etıler mosa gıderım kastan tutun her turlu ıvır zıvıra neyse nısanımda randevu falan prova derken o gun 1 de gıttım yanımdada ıkı arkdasım vardı onları yaptılar benım sadece manıkur pedıkurumu yaptılar sıpıdak terlıkelrımı gıydırdıler saat 6 ya kadar oyle takıldım yok su bıtınce senı alıcaz yok arkdasını alalım dıye yok unlu geldı onu alduılar ben kımseye emır vermeyı sevmem hep rıca edıyorum ama otekı very ımportant person lar:Dsureklı emredıyorlar nısanlım geldı zumrutten 7 kere aramıslar falan gozlerı alev sacarak benı oyle terlıklerle gorunce bana bagırdı bende agladım nese yanımdakı arkdaslar ayıp vs dıye oradakılere yuklenıler 30 dk da hem makyajımı hem sacımı super yaptılar ama artık cok gc bırdahada gtmıyorum oraya demekkı boyle yerlerde rıca mınnet degıl emır ıle ısını yurutuceksın

Sıla Yılmaz dedi ki...

fluffy, bakalım bi yarın olsun araştırmalarım başlayacak :))

ceren, kuzucum :) sen bu konularda ne desen bende sana ok diyorum :) benim bahsettiğim saçıma duvak takınca gelin saçı oluyor diyenler de nişantaşı mos'tu :)
kıyamam sana da.. :/

şölen dedi ki...

hamam olarak çemberlitaş hamamını önerrim.makyaj konusunda mac deki mayözleri öneririm.150 tl ye eve geliyorlar..benmde geçen sene düğünüm oldu ordan biliyorum.kolay gelsin..

Sıla Yılmaz dedi ki...

şölen çook teşekkür ederim :) yarın bi arayıp sorma zamanı :)

angelica dedi ki...

mrb
blogunu sessiz takip edenlerdenim ama bunu yorumsuz geçemedim..
daha önce kozmetik sektöründe çalıştığım için birçok kuaför müşterimden biliyorum 2000 € ya gelin başı yapan bile var :)
maalesef ki bu böyle ,damat için de aynısı geçerli ; nişanım var dersen de :))
işini iyi yapan ama aynı zamanda paket uygulayan yerlere bakmanı öneririm..veya terch ettiğin semti söylersen önerilerde bulunabilirim ;)
ben kasım ayında evlendim mehmet tatlı floryada yapıldı saç ve makyajım.paket fiyatı 350 tl idi..ve kesinlikle tavsiye ederim ;)
hmmm bu arada ince bi ayrıntı..maalesef bazı kuaförler paket fiyatını düşük tutuyor ama gelinle gelenlere pahalı arife uyguluyor..seninle kuaföre gelecekler için de kuaförden ayrıca topuz,fön,makjaj vs fiyat almanı ve hatta daha sonra telefon açıp herhangi bir müşteri gibi aynı fiyatları sormanı tavsiye ederim ;)

umarım herşey istediğn gibi gerçekleşir çünkü saç ve makyaj bence gelinin moralni bozabilecek en önemli unsur..

Diwonderland dedi ki...

Siu'cum valla gelin kelimesini duyar duymaz herşey biranda 10 katına çıkıyor malesef bende kuaföre dediğin rakamı bırakanlardanım malesef:) Güzel oldu mu oldu o ayrı:)

Gizem Obekli dedi ki...

bende cok geç deil 1,5 sene once gelin oldum :) sacım makyajım hepsi 500 tutmustu bu kuaforler boyle ogunu sermyeye donusturmusler :)
galataaray hamamı var bide istinye parkta sanda spanın hamamı cok guzel ve cok temiz

Not: sakın cilt ve vicut bakımı yaptirmayı ihmal etme hem dugun kosturmacasının sitresini atmis oluyosu hemde ogun ısıl ısıl oluyosun benden sana kucuk bir tavsşye dugunden bir gun oncede bir saatlik masajla butun yorgunlugunda gidiyor ben bunlarin hepsini yaptim ve faydasini gordum :)

balgözlükız dedi ki...

siucum,sen normal topuz yaptır gelinim falan deme :) yada güvendiğin bir kuaforünü eve çağır,biz ablamlarda öyle yapmıştık,saç makyaj hepsi evde oldu.Hamam içinse Bostancı sahil yolunda Nes diye bir yer var,ben gitmedim ama giden birini tanıyorum,iyi demişti.Hadi bakalım,büyük güne tatlı koşturmacalı günler kalmış :)

SadeceBlog dedi ki...

Benim de bir yakınım evlendi geçende... Gelinin arkadaşı da kuafördü, dediğin gibi sana iyi bir fiyat vermişler bence, 500 iyi piyasaya göre! Makyaj için de ben kuaförlerin makyajını begenmiyorum, henüz gittigim hiçbir düğünde gelinin makyajını begenmedim. Ya mor ya mavi garip garip farlar sürüp sürüştürüyorlar. Sephora ya da Mac gibi magazalarda yaptır derim, ben bir keresinde öyle makyaj yaptırmıştım, gayet de sade ve şık oluyor.

sunset dedi ki...

bugün şehirfırsatı.com da Nes club hamam %50 indirimliymiş belki işine yarayabilir :))

KRİSTAL KÜRE dedi ki...

istinye park sanda spa cok iyiymis. yanilmiyorsam 500TL civarına kapatıyorlar. 15 kisiye kadar sıgabiliyormus. bi konus istersen ;)

Matissera dedi ki...

İstanbul'da kalitesine ve yeteneğine güvendiğim en iyi kuaförlerden biri Bağdat caddesinde İlker yavrutürk, Gelin saç ve makyajını Toplam 500TL ya yapıyor, istersen bir incele :)
www.ilkeryavruturk.com

özge dedi ki...

Ben makyajı mac ten ceren diye bi kıza yaptırmıştım süperdi valla,saçımı kırıktarak aliye maşa yaptırdım,ki ben evde yapınca bile 2 gün durur,tutmadı maşa,ağlaya ağlaya evin orda bi kuaföre gidip yeniden yaptırdım,saçımla öyle oynadılar ki fısss diye düştü gecenin ilerleyen saatlerinde
o yüzden en iyisi bildiğin kuaföre git papatyam

Aslıhan dedi ki...

Evlilik işlerinden anlamam ama fotoğraf beni bitirdi süper süper :D

Mehtap Aydın dedi ki...

bu olay insanlardan nasıl olsa mecbur yaptırmaya saçını başını diye para çalmaktan, açık dille hırsızlık yapmaktan başka hiç bir şey değil...tanıdığın, bildiğin, arada da olsa gittiğin veya kuaföre sık giden bir arkadaşının gittiği yere gidiceksin. sadece marka die, adı var die, paranı sokağa atmicaksın. topuz yapmak cok da zor değil. ben kendi nişanımda, 1 hafta önceden eşimin teyzesinin oğlu kuaför, gittim yerine çikolata kahveye boyattım saçımı, üstüne bide balyaj attırdım ayıptır sölemesi 2 sene önce 50 TL verdim. sonra normal kıyafetimle nişan günü (eşorfmanımla) evimin yanındaki kuaföre gittim, hiçde gitmem normalde kuaföre, gittim oturdum dalgalı fön çektirdim, sonra eve geldim, kendi topuzumu kendim yaptım. verdiğim 5 tl. normalde bi topuza 40-50 lira alıyolarmış!!!! SAÇMA SAPAN bi olay. insan mutlu olcakken nerden para çalsak diye bezelye beyinlilerle uğraşmak zorunda kalıp mutsuz oluyosun!!! evlenceğin vatandaş çok zenginse sorun değil,,, saç saçabildiğin kadar :) ama göz göre göre kazık yeme... pazarlık et, çirkeflik yap.

herşey gönlünce olması dileğiyle..
mck mck

gokcen dedi ki...

sevgili siu öncelikle kolay gelsin.ne güzel günler bugün keyfini cikar.herseyin en iyisi olsun.gelin hamami icin bir önerim var.boztancıda nes hamam var.temiz ve son derece nezih bir yer.ayrica rendevu ile calisdiklarindan sadece arkadaslarinla olabilme imkaninda var.bostancı sahilde dolmuslarin hemen yaninda.

tuğçe dedi ki...

hamam konusunda bence 1 numara galatasaray hamamı kesinlikle tavsiye ederim...;)
umarım hem hamam hem de saç-makyaj konusunda seni memnun edicek güzel yerler bulabilirsin:)

Miss Sensible dedi ki...

Siucum, gelin başı dedikleri şeyin pahalı olduğunu bilirdimde 500 TL olduğunu hiç duymamıştım, hele de makyajın :S
Uçmuş bunlar yaaa..

Unknown dedi ki...

selam siu :) ben yeni takipçilerindenim mutluluklar dilerim şimdiden tebrik ederim :)ben kuaför olarak sana ebil bebek önerebilirim suadiyedekinde zamanında staj yapmıstım :) fiyatları çok uçuk değil ve gayet başarılar aklında bulunsun :)

DB JUNK dedi ki...

Gelin demeyip normal bir gün gibi gidip saçını ve makyajını yaptırsan? Hem nedense gelinlere yapılan makyajlar, saçlar çok fazla zorlama ve abartı oluyor ondan da yırtmış olursun üstelik ekstra paralar ödemeden:) Yüzünde sakin bir makyaja o kadar müsait ki:) Benim de kızkardeşimin düğünü 30'unda aynen o şekilde herkes kendi kuaföründe saçını yaptıracak:)

Laçin Tenel dedi ki...

saç ve makyaj için bildiğin yerlerden şaşmamanı öneriyorum çünkü o ünlü kuaförler bence de kuş kondurmuyorlar. Her zaman gittiğin bir yere senin için prova yapmasını isteyebilirsin. Makyaj için aklında hiç fikir yoksa aynı provayı onun için de isteyebilirsin.
Makyajda sana da kalın eyeliner ve biraz renkli bir rujun hoş duracağına inanıyorum.
Çok çok kolaylıklar diliyorum...

Flame dedi ki...

Siucum kolay gelsin canım. Bende makyözü dışardan getirtmiştim kuafördekine güvenemediğim için. 10 yıl önce nerdeyse gelin başı kadar bir para vermiştim ama pişman değilim :)) İst'da gelin başı çok pahalıymış gel sen burada [İzmit] yarı fiyatının altına yaptırrıım ben sana :) 1 saat yol var arada nasılsa :pp

Rakel dedi ki...

siuuu :)
açıkçasıı ben bu konulara biraz uzağım o yüzden saç/makyaj gibi şeylere yardım edemem..
ama hamam konusunda fikrim var:)

ben bekarlığa veda'ya gittim istinye park hillside'ın hamamına... hamam'ı kapatabiliyorsun..yemek çağırabiliyorsun birçok şey var.. hem sana özel, hem şık hem de oldukça temiz bir yer..
tavsiye ederim yani :)

sana kolay gelsin canım!
öpüyorum!

mizzz dedi ki...

bu gelinliği giy lütfeeen çok şeker, çok orijinal :))))

Style Tricks dedi ki...

Siu'cum Astoria'da Anantara Spa mi ne oyle bi spa var, onlarin sanirim gelin ve arkadaslari icin ozel paketleri vardi. Gitmedim ama duymustum... optum cok

Hande Made For You dedi ki...

Merhaba ben de 2005 te evlendim kendi maceramı anlatmak istedim.. Bana da acayip saçma gelmişti gelin saçı başı, makyajı falan bir sürü para vermek. Zaten ev kurmuşuz bir dolu harcama olmuş eksikler var. Ona vereceğim parayla başka neler yaparım diye düşünmüştüm.Mahalle kuaförlerine de gitmeyi hiç istemedim. Onlarda da standart bir topuz bol sprey makyajı söylemiyorum bile. Ama bir yandan da o gün senin günün ve mükemmel olsun istiyorsun her şey. Bende bayağı araştırıp fiyat almıştım sağdan soldan. O zamanda mos ta çok güzel topuz yapan biri vardı Sedat tı galiba neyse. Gelin saçına 1000 tl demişlerdi. Oha demiştim tabi. Gittim onunla görüştüm topuz yaptırmak istiyorum şu gün işte makyajım da olacak dedim kardeşimin düğünü filan dedim.Bu çiçekte başıma takılacak ok mi? ok. Düğün günü saba 9 gittim. Yapan kişi çok ta anlayışlıydı tam olarak ne istediğimi dinledi benden resimlere baktık karar verdik ve çok ta şık bir topuz yaptı çiçeğimi de taktı. Bana sadece duvağımı takmak kaldı. Duvağımda sabit olmadığı için çok kolay oldu. Makyaj yapan kız beni biraz germişti sadece, anlamış gibi bu ne heycan, senmi evleniceksin sanki gibisinden sorular sorup durdu. Sonuçta hepsi 90 tl ye halloldu. Manikürümü pedikürümü filanda her zaman gittiğim yerde yaptırmıştım bir gün öncesinde. 3 4 gün öncesi de cilt bakımımı yaptırmıştım. Bu kuaför fikrine de bana bir arkadaşım vermişti bu arada. Birde işleri iki güne yaydığım için kuaförde de çok uzun süre kalmadım. Oda bana çok iyi geldi. 2 3 saatte bitti işim. Nikah beşteydi 3 4 saatte evdeydim yemek yedim muhabbet sohbet rahatlatmıştı beni. Kuaför salonunun gürültüsünden havasızlığından kat kat daha iyiydi yani. Aklının bir köşesinde olsun :O)
Kınamı da hamam da yapmayı çok istiyordum ama iş güç ten program yapamamıştım. Kuzenim ısrarla bir hamam yapalım cildimiz yenilensin düğün öncesi dedi. Benimde Allahtan her şey yolunda gidiyordu ayakkabımı çiçeğimi almıştım sorun yoktu iyi tamam dedim hadi gidelim dedim. Meğersem her şey programlanmış ben yokken çalgılı türkülü dolmalı börekli sürpriz bir kına gecem olmuştu. Çemberlitaş hamamında arkadaşlarım ailem ve turistlerle beraber gelin hamamı yaptık yani:O) Çok eğlenceliydi mutlaka yapmalısın. Hamam için çemberli taş hamamı güzeldi.Neyse uzun oldu biraz . :)

wantthefashion dedi ki...

canım çemberlitaş meşhurdur diyorlar:)
hakketen o fiyat nedir öyle gelin paketi diye bişi var benim bildiğim 350den yukarı çıkmıyor.. hemde tüm vücut ve cilt bakımı+sir+makyaj+topuz yapımı var... makyajın bence aşırı abartılı olmasın sade ve masumluktan yanayım ben her zaman .... az kaldı no stres no negatif enerji:)

KUMSALDA dedi ki...

CANIM ÖYLE MALESEF NERDEN NE KIRPARSAK KAR DIYORLAR HIC UTANIYORLAR PRARAYI CEBE ATIYORLAR AYNAYA BIR NAKIYORSUN İĞRENÇ BİŞEY BEGENMEYIP SILIRIP TEKRAR YAPTIRAYIM DIYORSUN BIR SÜRÜ AFRA TAFRA BIRDE PARAYA EK YAPIP ALIYORLAR BURDA OLE AANTALAYADA O MALZEMELR NE KADAR SEN BILIYOR MUSUN CAK CUK KROYLAN VE MAX MIŞ DA MIŞ O ZAMAN GÜZEL YAPSAYDIN BENDE OLE OLDU BEN NISANIMDA SACMI KUAFOR DONUSU BOZDUM KENDIM YAPTIM ONA GORE ELINDE MODEL VE BELIRLI BIR MAKYAJ STILIYLE GIT BENDEN DEMESI YANİ::)) YADA SENI TANIYAN BILEN BIRISI YAPSIN

Adsız dedi ki...

Bende kuaförüme ne fark normal ile gelin topuzu deyince işte efendim çok uğraşıyolarmış özen gösteriyolarmış mış mış ya aslında senin saçın düz bence sen topuz yaptırma bir program var evcelik oyunu diye ilk günde gelinlerde bir kız vardı saçı senin gibi düz siyah çok şık bir at kuyruğu yapmıştı ve küçük taç takmıştı bence çok şıktı sanada yakışıcağına eminim:)

deniz dedi ki...

evlenirken herkeseten kazık yiyenler klübüne hoşgeldin siu. aynı şeyleri bende evlenirken düşünmüştüm. amma değişen bir şey yok piyasa koşulları aynen devam ediyor. mutluluklar dilerim şimdiden.

meylidesign dedi ki...

siu 'cum bence kendini profesyonleerin eline bırak derim ben :)) şimdi burda bizler ne desek boş cnm başa gelince anlyo insan bi panik oluyor ama sana tek temennim allah mutlu mesut etsin bence çok güzel bir gelin olacaksın ;))

Adsız dedi ki...

Siucum maalesef dediğin gibi gelin başı olunca herşey bir anda değişiveriyor. Ben geçen sene Ağustos'ta evlenmiştim, saçımı kır düğünü olacağı için açık bıraktırıp, doğal bir dalga yaptırmıştım sadece ama dünya kadar para verdik. Yine de paketin içinde manikür-pedikür-makyaj-saç-ağda-cilt bakımı-solaryum vardı. Bence böyle bir paketi olan iyi bir yer araştır. Hepsi bir arada aynı yerde olması insanı daha bir rahatlatıyor. Bir yerden bir yere koşturmuyorsun. Ben Ankara'da evlendiğim için yer konusunda sana yardımcı olamayacağım ama yeni evlenecekler için kendi evlilik dosyamdan post hazırladım, yayınlıyorum belki faydası olur;)

Unknown dedi ki...

valla ben de nişan için kuaföre gittiğimde söylemicem nişan olduğunu aynı saç için 500 lira veremem :D

Syhn dedi ki...

bostancıda şahane gelin hamamı yapılacak bir yer var. adını bilmiyorum ama bostancı iskelesinin orda.

bu arada gelin makyaj ve saçına değindiğin ii olmuş
erkek tarafı ödiycek diye bu kdr yüklenilmeye gerek yok ::):):)

nalan dedi ki...

ben pek tecrübem söz konusu değil ama duyduklarımı seninle paylaşım=))2 hfta önce en ykın ark. abisi evlendi.gelin dahil bütün kızlar ulus trio'ya gttiler saç ve makyaja ve hepsininki özellkle de gelininki çk güzldi.ayrıca onca kişi o kadr uygun bi fyt ödedilerki duyduğumda şaşırdım. fiyatı çk indirmişler. tabi burda snin pazarlık kabiliyetin araya grio. gelin hamamı içinde bakırköydeki titanic hotel'in var ve güzl diye duydum...!!!sna koly gelsin!!!=)

Adsız dedi ki...

NesClub.com.tr
Osmanlı hamam kültürünü sizle buluşturan Nes Club, bu ayrıcalığı sadece bayanlara özel sunuyor. Haftanın 7 günü sabah 9'dan aksam 10'a kadar hizmet ...bostancıda
www.nesclub.com.t

Asli :) dedi ki...

Gel tatlım,ben yapayım saçını,makyajını :) 5 kuruşta istemem. :)

sezenyildirim dedi ki...

Selam Siu;

Ne güzel azıcık kalmış evlenmene:)

Bu saç, makyaj olayı beni de çok düşündürüyor. İstanbul'da gittiğim düzenli bir kuaförüm bile yok. Haziran ayı içinde bir arkadaşımızın düğünü için zaten saç, makyaj yaptırmak durumunda kalacağım. Eğer kuaförden memnun kalırsam sanıyorum ki kendi düğünüm için de düğün olduğunu söylemeden gideceğim kuaföre. Zaten duvağı da idareten kafamda tutmayı düşünüyorum. Nikahtan hemen sonra çıkaracağım için çok büyük bir dert değil. Dediğin gibi, aynı saça gelin dedikleri zaman 10 katını alıyorlar. Üstelik daha önce de gelin saçı yapılırken kuaförde bulunmuştum. Gelini son dakikaya kadar bekletip sinir sahibi yapıyorlar. Ben hem gelin olduğumu söylememeyi, hem de nikah saatimden en az bir saat önceyi söylemeyi düşünüyorum açıkçası. Bilmem nasıl olacak:)

Kolay gelsin.

gunesyuksel dedi ki...

kuzu.. konusmustuk hatırlarsan. benım kuzenım de ankarada hatırı sayılır bı kuafördur tunalı hilmide.. e o da işte 300 tlye yapıyo gelinsacı deyınce. ama aynı topuzu 50 tl gunlukte.tac fln varsa takıyolar ya da cıcegı.. duvagı gelinbasında.. o yuzden dugunu oldugunu sölemeden sac yaptıran cok oluyormus.. hem kaliteden ödün vermeden hem de ucuza yaptırıp evde gelinligini giyip cıkıyo insanlar.. kuzenım kendı hak verıyor.. yaptırsınlar tabı dıyor.. biz 50 tl ile de emegımızı almıs oluyorz diyor.. ama kuaförunun adının düsmemesı ıcın de 300 tlden asagı ınmıyo mesela fıyatı. duvak sorun olmicaksa bence yapabilirsin..

Sıla Yılmaz dedi ki...

angelica, mrb.. yorumlarını bekliyorum o zaman artık.. şeytanın bacağını kırdın :)
Tercih ettiğim semt Yeşilköy.. ama dediğin gibi düğün ya da nişan kelimesi geçtiğinde fırlıyor fiyatlar :/ Florya mehmet tatlı ile ilgili söylediklerin baya iyiymiş.. aklımda olacak mutlaka! :) Teşekkür ederim..

Dimple, Oh helali hoş olsun o zaman :) Ben sadece bunun bir sektör haline gelmesinden rahatsızım.. :)

Gizemli Anne, Herkes aynı hamamların isimlerini söylüyor demekki bunlardan biri doğru isim :)
Cilt ve vücut bakımım önümüzdeki hafta olacak.. düğün öncesi masajı düşünebilirim ama çok iyiymiş :))

balgözlükız, teşekkür ederim cnm.. bende evde istiyorum bakalım.. nasıl olacak :)

Sıla Yılmaz dedi ki...

Sadece Blog, Aynen.. pembe mor mavi garip renkler oluyor hep :)) ihihihi :))

sunset, Teşekkürlerr :)

Kristal Küre, Sanırım orası olacak ama 15 kişi yeterli değil galiba :)

Matissera, İsmini çok duydum ama bana çok uzak malesef :/

özge, kuzum benim bildiğim düzenli olarak gittiğim bir kuaför yokki.. saçlarım düm düz biliyorsun çok fazla kuaföre ihtiyaç duymuyorum.. :) ama makyajla ilgili mac'e başvurucam sanırım bende :)

Aslıhan, :)) bende o fotoğraflara bakıp bakıp gaza geliyorum :P

Mehtap Aydın, Katılıyorum söylediklerine.. Benim fiyat aldığım yer çok marka olan bir yer değil ama yine de verilen fiyat fazla bence.. topuzu kendin yapabiliyorsan güzel ama ben mesela yapamam :))
öpüyorum :)

Sıla Yılmaz dedi ki...

gokcen, Teşekkür ederim cnm :))

tuğçe, Teşekkürler. umarım herşey istediğim gibi olur :)

muyurt, Teşekkürler.. ama suadiye bana çok ters malesef :/

Miss Sensible, Saça hadi neyse dedim de makyaj için 500 TL fazla bencede..

DB Junk, Sanırım öyle yapıcam .. Bende gelin adı altında yapılan saç ve makyajları çok fazla sevmiyorum.. makyajımda da çok renk düşünmüyorum zaten.. bol eyeliner bana yeterde artar bile :)) Sen 4ünde gelirken düğün konusunda deneyimli olacaksın yani :))

Lacin, Bilmidğim yer yok amaaa :)) Ama makyaj konusunda bende renkli makyaj istemiyorum.. kalın eyeliner ve biraz renkl, ruj zaten tam aklımdaki :)) Teşekkürler..

Flame, ihihi deli:) Gaza getirme valla gelirim :P

Raquel, Zaten yarın bi yerle konuşucam olmazsa aklımda orası var :) ama 15 kişi diye duydum o aklımı karıştırıyor :/

Sıla Yılmaz dedi ki...

Style Tricks by Ully, Hımm bak o da iyi fikirmiş cnm.. :) Aklımda olsun..

mizz, ihihi :)) olmaz :P

Hande Made For You, Merhaba.. Uzun ama aydınlatıcı olmuş çok sevdim :)
Bende senin gibi düşünüyorum öncelikle hazırlıkları 2 güne yayıcam.. ve son güne çok şey kalsın istemiyorum.. Ama 1000 TL'de vermek istemiyorum alt tarafı topuz :) Bugüne kadar kuaför masrafım yoktu diye biriktirip ödemiş olucam :))))

modanarsist, oo senin paket çok güzelmiş.. no stres no negatif enerji haklısın :)

Kumsalda, Ay o konuda haklısın.. beğenmek zorundasın illaki yapılanı :)))

Adsız, Bende ona bozuluyorum işte normalde özenmiyoruz anlamı çıkıyor :) küçük taç ve at kuyruğunu bende çok seviyorum ama kepçeyim ya biraz kulakları kapatmak istiyorum :))

deniz, Hahah :)) süpersin :)

Sıla Yılmaz dedi ki...

meylidesign, Teşekkür ederim.. ben rahatım zaten .. düz fönle bile mutlu olurum, ama 1000 tl verip bide beğenmezsem işte o zaman mutsuz olurum :))

Lucy, Teşekkür ederim cnm.. Ben manikür pedikür olaylarını kendi manikürcüme yaptırmak istiyorum ondan bir gün önce halledicem o işi :)

happytobe, Akıllı seni :))

Syhn, Ehehe tabi cnm.. ortak bir hayat kuruyoruz kız tarafı erkek tarafı diye ayırmamak lazım hiç bir şeyi! :)

nalan, Süpermiş.. ulus bana ters olur o gün ama dediğin gibi pazarlık önemli.. titanic ile ilgili de yarın hemen gidip görüşücem :)

nes club, teşekkür ederim ilginize :)

Aslı, Hahah evet evet öyle yapalım :)

sezen yıldırım, Bunu yaşayanlar da olmuş evet.. son dakikaya kadar bekletmeler .. Benimde düzenli gittiğim bir yer yok malesef :/

Sıla Yılmaz dedi ki...

gunes yuksel, evet canım hatırlıyorum.. o konuda haklı olabilir.. ama sanki normalde özenilmiyormuş anlamı çıkıyor öyle dedikleri zamanda.. :)
istanbulda olsaydı da yaptırsaydım :)

! POSH BUTİK ! dedi ki...

Bursa'da bir sürü hamam var:) hem de doğal kaynağından su buranınki... gel burda yapalım senin gelin hamamını balım:))) saç makyaj konusunda da sen bir kere gelin saç modelleri adı altında bir post yayınlamıştın orda güzel modeller vardı şeker, ama fiyat konusunda haklısınbzim burda hele bir de otele çağırırsan o dediğin fiyatlar da ikiye katlanıyor! Alt tarafı topuz işte ama adı çıkmış bi kere!!

Canan dedi ki...

Siucuğum merhaba,

Ne yazık ki gelin diyince sadece kuaförde olsa heryerde fiyatlar uçuyor.Resmen 10 katına çıkıyor fiyatlar.

Benim 7 Haziranda Mersin'de 12 Haziranda da Ankara'da düğünüm olacak.Cumartesi günü Ankara'ya kuaför bakmaya gideceğim(İstanbul'dan) ve Ankara'da bildiğim kuaför de yok. Canım güneş yüksel arkadaşımıza kuzeninin ismini, kuaför salonunu senin aracılığınla sorsam kızmaszın değil mi :) En büyük dert saç ve makyaj şuan benim için.

Sıla Yılmaz dedi ki...

Canan, çok yakınmış tarihlerimiz :))
Ve aşklolsun aksine çok sevinirim sana bu konuda yardımcı olursam eğer:)


Posh, otobüs kaldıralım o zaman buradan:)))
alt tarafı topuz :P evet ama cimri oldum bu evlilik telaşında galiba :)

! POSH BUTİK ! dedi ki...

Kaldır balım ben burda seni en ala hamama götürürüm:) istnbldakilere benzemez hıh:P mucuk mucukss

Sıla Yılmaz dedi ki...

:-) mucxxx

Canan dedi ki...

Siucuğum cimrilik değil cnm insan hazmedemiyo normal topuza 10'da biri para verebilecekken gelin saçı, topuzu olunca 10 katını vermeyi.

En çok önem verdiğim konu şuan kuaför olayı bu kadar önemsediğim için de eminim istediğim gibi olmayacak, beklediğimi bulamayacağım, sakınan göze çöp batar misali :)

Cnm ben Mehmet Tatlı'nın cevahirdeki şubesine bir kez arkadaşımın düğünü için saç ve makyaj yaptırdım (porselen makyaj), hiç memnun kalmadım, porselen makyaj kesinlikle yaptırma çünkü ifadesiz bir surat oluyor.

Geçenlerde de saçımı boyattım (Mehmet Tatlı akademide) verdiğim paraya mı yanayım yoksa yıpranan saçlarıma mı bilemedim. Hadise'nin penti reklamındaki saçını istedim bana koyu sarı bir renk yaptılar, tabi istediğim saç olmayınca koyu renge boyatıp çıktım.

Gelin saçında daha özenli olabilirler belki.

Buarada yarın gece Ankara'ya gidiyorum güneş arkadaşımız işallah burayı okur da bana kuzeninin ismini ve kuaför salonunu söyler. Siucuğum yardımını bekliyorum .Öptüm

benimadımayşesoyadımgül dedi ki...

siu cukkk,ben hiç hamama gitmedim biliomusun,benide götür :) kuaför konusunda kesinlikle sölememelisin bence,ne gerek var,duvağın için takabilecek biri olduğunu yazmışsın zaten.iyi bi yere gittiğinde zaten saçınıda makyajınıda gayet güzel yapacaklar,gelin saşı diyince sanki altın tozları mı döküolar,hiççç gerek yok canım,zaten her halinle güzel gelin olacaksın :)

azna dedi ki...

Siucuğum, gizli takipçilerindenim :) Kuaförler için birşey diyemeyeceğim, hepsi ayrı bir hikaye ama makyaj için Oya Tolga studyoyu tavsiye ederim. Bana yaptıkları makyaj muhteşemdi acayip güzel olmuştu, çok ucuz değil tabi ama istediğin yere de geliyorlar aklında olsun. Mutluluklar diliyorum canım

gunesyuksel dedi ki...

canancımmmm.. bu sılanın dugunu sayesınde de ne fıkır fıkır kaynattık burayı... :) cnm bnmmmm.. tunalı hilmi caddesını biliyorsundur mutlaka en eskı ve en unlu caddesı ankaranın.. orda TUNALI KUAFÖR.. ELİZİN PASTANESİ VARDIR. ONUN YANINDA.. bÜLTEN SOKAGIN BASINDA.. KUZENIM EMRE KECEBAS VE ORTAGI UMIT.. GUNES gönderdi beni dersen eger.. yardımcı olurlar. prova sac da yaptır.. makyaj da yaptır.. 30 liraya prova yaparlar.. kafan rahat eder.. benım de dugunum var 2 ay sonra.. ben de bugun yrn ugrıcam.. bı kac sac modeli denicez.. hangisi yakısır diye.. mailin fln olsa da ordan ulassam keske sana.. umarım okuyosundur.. sılacım seni de öpüyorummmmm kocamannnn

Sıla Yılmaz dedi ki...

Canan, normalde zaten fiyatı 100 TL dir gelin saçı içinde veririm o zaman 100 TL ama gelin adı girince daha özenli yapıyoruz'u kabul etmiyorum.. normal zamanda özenmiyormusunuz yani demek istiyorum o zaman :)) sektör olmasından rahatsızım..
biraz daha özenin bedeli 1 topuz yerine 10 topuz ücreti olmamalı 2 topuz olsun hadi..

benimadımayşe, gel kuzum :) haklısın güzel bi gelin olucam çünkü böyle küçük detaylara takılmam moralimi bozmam.. mutlu gelin = güzel gelin :)

azna, Teşekkür ederim cnm aklımda olacak :)

gunesyuksel, bende biliyorum ankarayı.. gittikçe orada yaptırırım artık :))

Canan dedi ki...

Güneşciğim çok teşekkür ederim cnm bu hızlı dönüşün için.Mailimi vereyim yine de cnn_d@yahoo.com daha detay yazacaksan.

Siucuğum sana da Güneş ile aramda bir köprü görevi görerek aracılık ettiğin için çok teşekkür ederim cnm benim, çok mutlu ol.Sanırım aynı haftanın gelinleri olacağız, ay çok heyecanlı, ama benim gelinliğim daha gelmedi :( stres oldum.

Mehtap Aydın dedi ki...

ya aklıma ne geldi???
ben kendi düğünüm için araştırma yaparken UĞURKAN kuaförede bakmıştım fiyat için...
şimdi senin için baktım ;)

http://www.ugurkankuafor.com/gelin-damat.asp

GELİN SAÇI
PROF. MAKYAJ
MANİKÜR
PEDİKÜR
MİNİ CİLT BAKIMI
KAŞ/BIYIK
KOMPLE AĞDA
ve damat içinde var bişiler..


NİKAH PAKETİ
hepsi içinde 600 TL.

bi bak istersen...

PinK DesigN dedi ki...

siu gelinligin hazırmı cok merak ediyorum diktirdinmi hazırmı aldın nasıl çözdün bu büyük problemi =)

burcu dedi ki...

siucum sevil de, tekin acar da iki yıl önce ablam evlenirken şöyle bi uygulama vardı sanırım 300 lira lık alışveriş yaparsanız makyajı bedava yapıyorlardı. eğer krem, makyaj malzemesi gibi ihtiyaçların varsa hem onlar aradan çıkar hem makyaj:)

Sıla Yılmaz dedi ki...

Canancım rica ederim ne demek, aksine çokk mutlu oldum ben :))

Mehtap Aydın, Teşekkür ederim cnm.. o kadar büyük bir pakete ihtiyacım yok kendi yaptırdığım yerde hallederim manikür pedikür vs işleri:))

Pink design, Bilmem belki hazır belki de değil :P Sürpriz :))

iitsup2u dedi ki...

Ben de blogunun takipcilerindenim :) düğün saç makjaj konusunu okuyunca bu konuda deli gibi detaycı olduğumdan hemen yorum yapayım dedim ....
ben 17 ekim 2009 da evlendim ... saç ve makyaj bütün güzellikleri bi anda yok edebileceği gibi herseyi daha da mükemmel kılan çooookkkk amaa çooookkk önemli ve ne olursa olsun o gecenin mükemmelliği için her türlü maddi ederi fazlasıyla hakeden bir detay ...profesyonel ellerden çıkmadıkça bu iş ol-mu-yoooorr !!! riske girmek çok tehlikeli sonuçta o gecenin bir daha geri dönüşü yok ;)Ben saçımı Bağdat caddesindeki Ali Gür'de Müjdat Abiye , makyajımı da bu işte 1 numara olan yine anadolu yakasındaki Erdem Kramerde'ki Füsun'a yaptırmıştım şiddetle tavsiye ederim :)Detaylarını sana mailliyorum ....
şimdiden mutluluklar :)

Sıla Yılmaz dedi ki...

burcumrt, aa güzelmiş ama yoktur herhalde şimdi.. :)

iitsup2u, sana cevap yazdım bende.. bayıldım bu arada sana :)))

gamiize dedi ki...

iitsup2u cım ama bu detayları bizde öğreneliiiimmmmmm :(((((

Demet dedi ki...

Merhaba,

yukarıda yorumlarda yazıldı mı bilmiyorum ama ben gelin hamamı mı galatasaray hamamında yaptım. eger istersen senin icin belli zaman aralıgı icin kapatabiliyorlar da. oldukca temiz ve gayet profesyoneller. ben cok keyif almıstım.

sevgiler

Demet

Serap dedi ki...

Sılacım, düğün yapmanın olayı bu sürekli para saçmak :) Ben düğünüme kısa bir süre kala artık özgür'e telefonda 1000 Tl şuraya 1000 TL buraya gidip bye demeden kapatıyordum. Özgür düğümüzü hep alo diyene 1000tl yolladığım dönem diye hatırlıyor :)

Düğünüm bursada olduğu için saçımda orda yapıldı Sacha isimli bir yerdi. Ben saçımı düz fön üzerine duvak ve çok sade bir makyaj olarak seçtim. Toplam 15 dk. sürdü ve 950 verdim :)

Düğün hayatındaki en özel dönem, bu dömende hiç düşünme boşver. Tek tavsiyem Uğurkan'a gitme. Zamanında saçın bitmiyor ve kendi zevklerine göre yapıyorlar. Çok arkadaşımı ağlattılar.

Adsız dedi ki...

buket: canım senin ewine yakın yeşilköyde baykam ya da baykan kuaför var..makyajı makyözü de çok güzel:)

Sıla Yılmaz dedi ki...

gamiize, detaylar fotoğraf cnm :))

Demet, Evet yazıldı teşekkür ederim :)

Serap, ahahah deli :)) önce biraz düşünücem bakalım ne yaptırsam diye sonra 1-2 deneme :)

Buket, Teşekkürler cnm.. onu da duydum bi uğramak lazım :)

Manolya dedi ki...

öncelikle, blogunu ilk kez okuyorum ve bu da ilk yorumum olsun :) aynı şeyleri kuzenimin düüğünü öncesi yaşamıştık. mac'te yapılan normal makyaj 75 tl iken gelin makyajı 300 civarı idi sanırım. ne farkı olduğunu sorduğumuzda aldığımız cevap hiçte tatmin edici değildi. aynı ürünleri kullanıyorlar sonuçta. bizde 75 tl'ye anlaşıp ona makyajı yaptırdık, peri kızı kadar güzel oldu :) birde ekstradan takma kirpik aldı, düğünün sonlarında bile makyajında herhangi bir kusur olmamıştı. Kuaförü de mac'e yakındı, kuaför-mac-kuaför durumu oldu ama sonuçta halledildi. saç içinde daha önce prova olduğu için ve çok fazla özenildiği için pahalı olduğunu söylüyorlar ama cidden o kadar fark çok saçma geliyor. umarım herşey istediğin gibi güzel olur :)

iitsup2u dedi ki...

gamiize'cim sıla nın az çok bi fikri olsun die bi kaç foto yollamıştım detay olan sadece düğünden 1-2 fotoydu ;)
bu arada ne kuaförler ne de makyözler denemelerde düğün gününde yapacakları şeylerin aynısını yapmıolar maalesef :( neymiş efendim o günün havası bi başka oluomuş o gün bambaşka şeyler ortaya çıkıyormuş vs deli etmişlerdi beni... aslında işin gerçeği düğün günlerinde sadece deneme için geldim diyip işi ucuza kapatan uyanık arakadaşlardan kaçınmakmış meğer sonradan öğrendim :)))

Sıla Yılmaz dedi ki...

Manolya Fikri, O zaman öncelikle hoşgeldin diyorum :) benim Capacity MAC'ten aldığım fiyatta normal makyaj takma kirpik dahil 120 TL , gelin makyajı 280 TL.. eve çağırırsan normal makyaj 200 TL, gelin makyajı prova dahil 400 civarı..

iitsup2u, dediğin şeye çok şaşırdım deneme makyajı diye gelip ohhh :))

sezenyildirim dedi ki...

selam,

bana bağdat caddesi'ndeki MAC yanlış hatırlamıyorsam 400 lira gibi bir fiyat söyledi. Hatta sanırım 280i provada, 120si de düğün günü demişlerdi. Nerde yapıyorsunuz dediğimde de burda demişlerdi. Düğün günü ordan oraya koşturmak çekilecek çile değil bence. Bağdat caddesine yakın gelin olmak daha da pahalı demek ki:p

Bir arkadaşım San Kuaförü önerdi, hatta gelin makyajı ve saçı çok güzeldi ama karşıda var mı bilmiyorum, ben gene Cadde dolaylarında araştırıyorum çünkü.

Sıla Yılmaz dedi ki...

selam, demekki mağazadan mağazaya göre de farklılık gösteriyor..

San kuaförü bilmiyorum sanırım bu taraflarda yok??

sezenyildirim dedi ki...

yokmuş, baktım internet sayfalarından. Ama Cadde tarafında bolca var:)
http://www.sanstudiokuafor.com/


bir de gelinn'de okumuştum, harvey nichols'da gelin makyajı 300 liraymış sanırım. İstediğin yere de geliyorlarmış. ayrılan bütçeye göre mantıklı bir çözüm olabilir belki de.

Sıla Yılmaz dedi ki...

sezen yıldırım, teşekkür ederim cnm.. geldiklerinde daha fazla olabilirmi peki harvey??

fuly dedi ki...

merhaba bloğunuza ara ara göz gezdiriyorum düğün hazırlıklarınızı görünce yazmadan edemedim. malesef alt tarafı normal bir topuza takılacak duvak için ekstradan 300 400 lira istiyorlar. kaçarı yok bunun malesef. Hamam içinde korukent gym içinde hamam sauna ve masaj bir arada paketleri var yanılmıyorsam hem hamam sefası hem rahatlamak için düşünebilirsiniz. Hatta benim elimde 4 adet indirim kuğponu var gönderedebilirim:)

Sıla Yılmaz dedi ki...

yeşil kremalı mor kek, evet ama risk almamak için teslim olmak gerekiyor herhalde?? :)
Hamam için yeri ayarladık teşekkür ederim ama yine de :))

Adsız dedi ki...

Merhabalar..
Düğününüz olmuş bitmiş durumda ama başkalarına yardımı dokunur diye yazıyorum..Capacity mac'te nişan makyajı dediğim halde 120 tl aldılar.Canan'ı şiddetle tavsiye ediyorum.
Manikür-pedikürü bir önceki gün kendi kuaförümde yaptırmıştım.
Gel gelelim saç mevzusuna..Ben duvak taktırmacağım için yalan söyleme yoluna gittim,abimin düğünü var dedim.Böylece dünyaları ödeyeceğime 60 tl ödedim,çok da güzel oldu..
Siucum sen de fotoğraflarımı görebilirsin sanırım yakın zamanda,çünkü fotoğrafçımız aynı;ceyda bural! :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin