twitterda siufacebookda siuformspringde siulookbookda siubasında siumail

26.9.09

GOjane'den Ayakkabı Alışverişi Yapmak İsteyenler İçin


Hemen hemen hergün GOjane'den alışveriş yapmak isteyenlerle ilgili mailler alıyorum, tek tek cevaplaması hem zor oluyor hemde bu durumda görüyorumki demekki anlaşılmayan yerler var, ya da yazdıklarımı okumuyorsunuz çünkü yazdığım şeyleri tekrar tekrar soruyorsunuz :) Olsun napalım.
Bende dedimki bu konuda bir yazı yazarsam eğer herkes için kafa karıştırıcı sorular da bu başlık altında toplanabilir..

En çok sorulanlardan biri ayakkabı numarasıyla ilgili,

İnternetten ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken konu bence firmanın hangi ülkeye ait olduğu, hangi ülkeye ait ayakkabı numaralarından alışveriş yapacağımız.
Mesela İngiliz bir firma ise Türkiye'de Topshop'u ele alabiliriz numara karşılaştırması için. Topshop İngiliz bir firma ve ayakkabı numaraları 3-4-5 diye gidiyor o zaman da gidip topshopta deneyerek size uygun numarayı bulabilirsiniz. Mesela bana ingiliz numaralar olmuyor. 36'ya karşılık 3 gelirken 3 ayağıma küçük geliyor 4 büyük geliyor bende almıyorum. Amerikan numaralarda ise 5 - 5,5 - 6 - 6,5 gibi numaralar görüyoruz. Buna örnek olarakta Nine West, Steve Madden gibi firmaları görebiliriz. Sorun da burada başlaıyor işte. Amerikan ayakkabı sitelerinde mesela 36 numara için 5 numara eş olarak görülmesine rağmen, ben Nine West'ten 5 numara alamadım hiç bugüne kadar. 36 için 6 numara aldım. Zaten 36 numara istediğinizde de 6 numara getiriyorlar, yani amerikan sizelarda 36 için 6, 37 için 7, 38 için 8 mantığıyla bakmak lazım. En azından ben bugüne kadar getirttiğim tüm ayakkabılarda buna dikkat ettim ve sorun yaşamadım hiç. Ayrıca beni dinleyerek sevgili Pınar'ın yaptığı ve bizimlede paylaştığı alışveriştede sorun çıkmamış.

Diğer bir soru ise Gümrük sorunu ile ilgili,

Ben daha önce yaptığım alışverişte paketimin gümrükte kaldığından bahsetmiştim. Bunu en baştan anlatmaya başlayalım ama :)
Ben arkadaşımla beraber sipariş verdim. Gümrükte kalmaması için 100 doları geçmemesi gerekiyor, bizim siparişimizde 100 doları geçmemesine rağmen toplamda 5 ayakkabı olduğu için gümrükte kaldı. Paketi eve normalde postacı getiriyor gümrükte kaldığı zaman da postacı yine gelerek posta kutusuna bir not bırakıyor ve paketin gümrükte beklediğini belirtiyor. İstanbul için PTT gümrük Merter'de Ülker Fabrikasının arka tarafında kalıyor. Başka varmı bilmiyorum ama birkaç sene önce de bir saat getirtmiştim ve gümrükte kalmıştı yine aynı yerden gidip almamı istemişlerdi o zaman karşıda oturuyordum gidememiştim. Her ilde tek bir yerde olabilir. Yani şehir dışında yaşayanlar gümrük için İstanbul'a mı gelmem gerekiyor diye soruyor, sanmıyorum her ilde olmalı diye düşünüyorum yoksa mantıksız olurdu. Postacının bıraktığı notu alıp gümrüğe gittiğimde; kimliğinizi gösterip paketi gösteriyorsunuz görevliye 1-2 kağıt işlemi oluyordu sanırım 2 TL gibi bir ücret ödemiştim. Sonra kutu ile beraber gümrük görevlisinin yanında açıyorsunuz içinde ne olduğuna bakıyor. Bana bakan bayan satmak için mi getirtiyorsun, ilk defa mı getirtiyorsun diye sordu. Hayır bir arkadaşımla kendimiz giymek için aldık dedim. Bu şekilde parça parça getirip satanlar oluyormuş, o durumda onlara gümrük vergisi ekleniyor. Kadın bana tamam bu seferlik öyle olsun ama seni bir daha burada görmeyeyim dedi. Yanında da yeni işe girmiş biri oturuyordu ona anlatıyordu işi bir yandan, işte bayana güvenerek bu kararı aldım ama normalde dikkat etmek gerek dedi.
yani paketin tutarının 100 $ olup olmaması haricinde çok fazla da parça olmaması gerekiyor.

Elimden geldiğince kendi bilgim dahilinde anlatmaya çalıştım, aklınıza takılan başka sorular olursa buradan yorum olarak, ya da mail atarak sorabilirsiniz.
Burada yazdıklarım tamamen kendi yazdığım bilgiler, dikkate alıp almamak size kalmış ama beni herhangi bir şeyden dolayı sorumlu tutmayın :))


22 yorum:

Laçin Tenel dedi ki...

Ben de bir süredir gojane' e bakıp bakıp çıkıyorum. Senin seçimlerin çok güzeldi mesela.
üç seneden beri yurtdışından birşeyler getirtiyorum ama nedense buna cesaret edemedim hala.

Syhn dedi ki...

haklısın valla kaçıncı kez anlattığına tanık oluyorum- gaz verir gibi oldu :))
neyse ilgilendirme için tşkler. ben interneti alışverişin çoook geri kalmış biriyim ama her türlü bilgiye açığım işte. ilerisi için:)

Unknown dedi ki...

siucum ben kendi blogumda go jane olayını fala acıklamayarak topu sana atarak sayfanı baglantı verdim. Bende ilk siparişimi verdim bakalım nasıl gelecekler

Sıla Yılmaz dedi ki...

Lacin: Bende seçimlerimi hep ayakkabıdan yana kullanıyorum onları deniyorum ilk başta getirtmek için:)

Syhn: Aynen kaçıncı anlatışım bende bilmiyorum :) bıkmadan usanmadan herkese cevap verebilirim ama mesela gümrüğe gittim 2 tl gibi bir para ödedim diyorum ya yine gelip gümrüğe kaç para verdin diyenler oluyor o zaman da üzülüyorum boşa mı yazıyorum diye. Sen karar verirsen zaten yardımcı olurum herhangi bir yerden alışveriş yapmak istediğinde canım

Mia: Ay canım benim açıklasaydın ya sende. bakalım memnun kalacakmısın merakla bekliyorum..

Stil Direktoru dedi ki...

Kuzu katalogu indirdim haha :) 5den fazla durumuna çare bulmamız şart :(

Sıla Yılmaz dedi ki...

Sana ayakkabı almak yasak :)

Pınar dedi ki...

eu şey şimdi ben 38 giyiyorum ne sipariş versem siuuu :P ?? şaka şaka ay kıyamam ben sana :)

Sıla Yılmaz dedi ki...

5 numara :)

heueh

PINK PRINCESS dedi ki...

Şimdi Siu ben anlamadım bi daha anlat:)Canım eğer PTT ile geliyorsa sorun yok takılsa bile alınıyor ama USPSle gelirse yandık işte 200$ için 300 lira filan ödemek gerekiyor ki geri göndermek daha mantıklı:)Bir de sınır 100$ değil 100 Euro..Tabi adette çok önemli.Bir de maalesef her ilde olmuyor PTT Gümrük maalesef:(
Mesela bizimki İstanbul.Bende bildiklerimi söyleyeyim dedim:)

Sıla Yılmaz dedi ki...

Hım bak onu bilmiyordum cnm, usps le gelen bir paketim vardı bir kere dediğin gibi paket kadar gümrük çıkmıştı neredeyse geri göndermiştim bende.
100$ + shipping olarak düşünüyorum ben otomatik olarak ama dediğin gibi sınır 100 euro
PTT gümrük ile ilgili söylediğinde çok önemli ben bilmiyordum mesela her ilde olmadığını :s

iyi yaptın da söyledin bunları prensesim :)

simla dedi ki...

çok sağol cnm bu bilgiler için. arkadaşım çok almak istiyordu özellikle no'ları merak ediyorduuu... hemen gönderiim ona

Sıla Yılmaz dedi ki...

Rica ederim tatlım :)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Siu'cum harikasın, harika bir yazı hazırlamışsın teşekkürler :) ben de sipariş vericem şimdi yazdıklarını tekrardan okuyorum atladığım bir yer olmaması için. benim ayaklarım malum 35.5 olduğu için babeti 5.5 botları 6 seçtim, sonuçta büyük olsa çorapla botu doldurmak kolay, bi de rahat olsun zaten bot dediğin rahat olur :) kalıpları umarım taraklı ayaklara göre çok ince değildir.. 3 parça alıcam 75, kargo ile 110 oldu, holiday season'da gümrük sınırı 300 euro'ya kadar artıyor, sorun olmaz diye tahmin ediyorum ama yine de gümrüğe takılırsa kozyatağı'ndan merter'e uzuuuun bir yolum var demektir :P

Sıla Yılmaz dedi ki...

Rica ederim cnm.. zaten sınır 150 euro şuan.. 100 dolar arttırıldı yani normal zamanlar için.. sorun olmaması gerek ama işte bazen belli olmuyor.. umarım numaralarda da sorun çıkmaz cnm..

Adsız dedi ki...

Merhaba başlıkların ve yorumların bir kısmını okudum yurtdışında hiç sipariş vermedim vermek istiyorum fakat 38 numaraya uygun numara 5 diyo arkdaşlarım aynı sekilde sizde 5 demişsiniz fakat bu sitede 2 modelin dısında 5 numara ayakkabı görmedim bu siteyi yakından takip edenbiri olarak hergün kontrolmü etmeliyiz 5 numaralara talep çokmu fazla bu konuda bilginiz varsa paylasırmısınız :) tşklerrrr

Sıla Yılmaz dedi ki...

Adsız, ben ingiliz numaralarda öyle dedim ama GoJane için 38 için 8 numara yazıyor orada..
zaten gojane'de 5 numaradan başlıyor ayakkabılar daha küçük ayak numarasına sahip olanlar sipariş veremeyecek mi o zaman :)

yani.. en iyisi tam numaranızı öğrenmek için ninewest e gidip bir ayakkabı denemeniz.. ama genelde 38 için 8 numara uygun oluyor.. iyi alışverişler..

asiye dedi ki...

merhaba arkadaşlar bu siteyi bir arkadaşım önermişti arkadaşlarla sitedeki ayakkabıları görünce kendimizi kaybettik gümrük hakkında hiçbir bilgiye sahip değilken 3 arkadaş 10 adat ayakkabı sipariş ettik limit 200$ mış tabi 45 $ da kargo ücreti var bizimkiler kargo ücreti dahil 200 $ aştı bu siteyi bu akşam gördüm yorumlarınızı okuduktan sonra açıkçası endişelerimiz bir okadar arttı sizce gümrüğe takılma ihtimali varmı diycem komik olucak :) ki 100 % takılır sanırım birde euro fiyatından bahsediyorsunuz tam olarak anlamadım ürünler dolar üzerinden hesaplanmıyormu lütfen beni bilgilendirin

Sıla Yılmaz dedi ki...

Asiyecim, muhtemelen takılır ama belli de olmuyor hiç.. ayakkabılar dolar üzerinden evet ama gümrük sınır limiti euro olarak belirtilmiş alışveriş tutarını euro ya çevirirsen eğer hesaplayabilirsin..

Gonca A. dedi ki...

merhaba,
ben kargo bedelinin nasıl hesaplandığını anlayamadım yani ağırlığa göre mi yoksa mesafye göre mi yoksa sabit mi benim aklımı karıştıran sadece kargo yardımcı olursanız sevinirim

Sıla Yılmaz dedi ki...

uluslararası gönderiler tutara göre

sitede shipping policy kısmında var cnm

50 dolara kadar 30 dolar shipping
50-100 dolar arası 35 dolar shipping

Adsız dedi ki...

ptt gümrük dediğin avrupa posta işlem merkezimi acaba?bir kez oraya Sınav sonucum gelmemişti onu almaya gitmiştim..topkapı civarında..

Sıla Yılmaz dedi ki...

Tatlı Gacı, Evet orası :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin